ΠΑΡΚΕΤΑ

  • ΔΡΥΣ, προερχόμενος από την Ευρώπη και την Β. Αμερική, αποτελεί την κλασική επιλογή σε όλα τα σημαντικά δείγματα Αρχιτεκτονικής, από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα. Σε διάφορες διαλογές από το τελείως ισόβενο μέχρι το ζωντανό πάτωμα με ρόζο, προσφέρει ποικιλία επιλογών που καλύπτουν όλες τις αισθητικές αναζητήσεις. Η δρυς είναι συνώνυμη με τη δύναμη, τη σταθερότητα και την αντοχή. Έχει μέση πυκνότητα 0,67 (680 κιλά/μ³).
  • Το ΝΤΟΥΣΙΕ είναι ίσως το πιο σκληρό ξύλο διεθνώς, που γίνεται πάτωμα. Εξαιρετικά ανθεκτικό με προέλευση την Κεντροδυτική Αφρική, εισάγεται στην Ευρώπη με πολύ επιτυχημένη εφαρμογή στα πατώματα και τη ναυπηγική. Το χρώμα του, ανοιχτό στην αρχή, σκουραίνει μετά την τοποθέτηση, για να μείνει σταθερό στη συνέχεια, σε κοκκινωπές πάντα αποχρώσεις που προσφέρουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Η πυκνότητα του είναι υψηλή και κυμαίνεται από 0,67 έως 0,82g/cm³.
  • Το ΙΡΟΚΟ είναι ξύλο εξαιρετικά σταθερό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας από επιλεγμένη ξυλεία της Κεντροδυτικής Αφρικής, το Iroco βρίσκει επιτυχημένη εφαρμογή στα πατώματα,τη ναυπηγική, τις κατασκευές εξωτερικής χρήσης και τα ξύλινα κουφώματα. Ανοιχτόχρωμο στην αρχή, καθώς "ωριμάζει" αποκτά ένα υπέροχο σκούρο χρώμα σε καφετιές αποχρώσεις. Έχει μέση πυκνότητα 0,64 (648 κιλά/μ³)